Kredenc Studio

Na co si dát pozor při návrhu vaší vysněné kuchyně?

Na co si dát pozor při návrhu vaší vysněné kuchyně?

Navrhnout a vyrobit kuchyň není jen tak, vyžaduje to určité znalosti a zkušenosti.
Raději se chybám vyvarovat už při zpracování návrhu. A Které chyby to jsou?

Pojďme si rozebrat ty, které se opakují nejčastěji.

 

1. Horní dvířka s otevíráním na panty jsou příliš široká

Na pohled sice vypadají takto umístěná dvířka hezky, ale toto řešení je jinak velmi nepraktické. Dvířka totiž při otevření příliš zasahují do prostoru a tím hrozí časté úrazy.
Navíc jsou příliš zatížené panty na kterých široká dvířka drží. 

2. Mikrovlnná trouba je nesmyslně vysoko

Pokud je pečící trouba umístěna ve vyvýšené poloze a nad ni se přidá mikrovlnná trouba, hrozí, že bude mikrovlnná trouba příliš vysoko.

3. Myčka je v kolizi s dalšími dvířkami

Pokud je myčka umístěna v rohu kuchyně, není možné vyndávat čisté nádobí a rovnou ho ukládat, protože se další dvířka nedají otevřít. Také platí, že při otevření myčky není možné ukládat nádobí ani do horních skříněk, protože otevřená dvířka myčky zabírají potřebný prostor.

4. Špatné rozložení celé kuchyně

Při navrhování kuchyně je třeba dodržet dispozice tzv. pracovního trojúhelníku.
Představte si trojúhelník, jehož vrcholy tvoří dřez, varná deska a ukládání potravin. Celkový obvod trojúhelníku by neměl přesáhnout 8 metrů a jedno rameno by mělo mít ideálně rozměr 1,2 až 2,7 metru. Jedině tak budete mít jistotu, že se při vaření příliš nenaběháte.

5. Varná deska je hned vedle dřezu

Vzdálenost dřezu by měla být stejně jako u sporáku minimálně 30 cm od konců pracovní desky. Ideální vzdálenost mezi dřezem a varnou deskou je alespoň 90 cm.

Vložit komentář

Menu
Zavřít
Košík
Zavřít
Zpět
Účet
Zavřít